8 март се превърна в ден на протести за защита на

...
8 март се превърна в ден на протести за защита на
Коментари Харесай

8 март по света: Гневни сме, в траур сме, но протестираме

8 март се трансформира в ден на митинги за защита на правата на дамите по света. В Истанбул стотици стачкуващи бяха разпръснати с водни оръдия и сълзотворен газ, откакто 21-вият феминистки поход във връзка 8 март прерасна в конфликти. Социалните мрежи разгласиха видеа на дами, влачени по земята, удряни с палки и ритани от органите на реда.

Последваха арести, само че не се оповестява точният брой на арестувани, заяви Българска телеграфна агенция. Сред арестуваните има и мъже, които са се присъединили в гражданската демонстрация. Традиционният поход-демонстрация се провежда от платформа, сплотяваща женски цивилен организации и ЛГТБИ+ общности в Турция.



По-рано управата на регион Бейоглу забрани провеждането на демонстрацията на площада „ Таксим “. Затворени бяха спирките на метрото в региона на площада, а полицията блокира улиците към централния бул. „ Истиклял “.

Въпреки възбраните няколко хиляди се стекоха от разнообразни региони на Истанбул, като преодоляха полицейските блокади, с цел да се включат в похода.

”Гневни сме, в печал сме, само че протестираме. Оставка на държавното управление “, скандираха участничките като адресираха президента Реджеп Тайип Ердоган.

 
    View this post on Instagram           
A post shared by NYC PROTEST COVERAGE (@nycprotestcoverage)

Година откакто в Афганистан беше отнето правото на дамите на обучение, огромни митинги бяха проведени в огромните градове в страната.

Има и още... 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР